Tänään oli Uudessakaupungissa vaalipaneeli minne oli kutsuttu 10 eri puolueen kansanedustajaehdokkaita.

Vaalipaneeli oli itselleni näissä vaaleissa ensimmäinen, kunnallisvaaleissa olin nuorisopaneelissa joten hyvin "vihreä" näissä asioissa, ja siksipä yllätyksiä tulikin.

Paneelissa oli ihan liikaa henkilöitä, asiat rönsyili eikä sovituista pidetty kiinni. Se oli tosi harmi.

Paikalla oli kaksi istuvaa kansanedustajaa ja he osasivatkin hyvin puhua asian sivusta mutta siihen kykeni myös muutama muukin henkilö..

Harmitti kun itse yritti ensinnäkin pitää kiinni siitä että maksimissaan minuutti/vastaus ja ettei aleta huutelemaan toisten päälle. Kuuntele siinä sitten vastauksia jotka kestivät parikin minuuttia ja ne vastausvuorot otettiin  väkisin. Minä siellä "kilttinä tyttönä" viittailin ja hups, jäin ilman vuoroa röyhkeän monta kertaa.

Kun on noin monta panelistia niin ei päästy kommentoimaan toisten vastauksia ja sitä kautta keskustelemaan. Se oli ikävää sillä moni asia kumpusi mieleen kun joku toinen asian nosti esiin.

Kun kysymys on että "mitkä asiat ovat näissä vaaleissa tärkeimipiä?" niin ei tähän voi vastata pelkästään lukemalla puolueen lehdykästä vaaliteesejä sellaiset 10 kohtaa, ja aikaa menee yli minuutti.. Siis eihän se vastaa kysymykseen vai vastaako :O öö.. siis eihän se vastaa kysymykseen mutta näinpä tapahtui ihan suoraan luettuna..

Keskustelussa oli mm. selkämeren kansallispuisto mikä aiheuttikin paljon keskustelua.

Lisäksi tuli mm yksi yleisökysymys yhdeltä henkilöltä että "Mitä pitäisi tehdä 60+ pitkäaikaistyöttömien suhteen?" Tämä oli siis esitetty henkilökohtaisetsi yhdelle ehdokkaalle. Vastaus tältä henkilöltä oli että ei muuta kuin eläkkeelle että he ovat tehneet jo pitkän ja arvokkaan uran ja ovat sitä kautta oikeutetut valtion kustantamaan eläkkeeseen, että eiköhän se raha jostain löydy.." Siis pitkäaikaisityöttömät ovat tehneet ansiokkaan uran ja ansaitsevat 60-vuotiaana eläkkeensä mutta TYÖeläkkeelle pääsisi vasta aikaisintaan 63-vuotiaana..

Vaalipaneeliin osallistuminen oli kasvattava kokemus, vaikkakin aikalailla suppea juurikin panelistien määrän ja minimaalisen keskustelumahdollisuuden takia.

 

Mutta mutta mutta, tänään on alkanut ennakkoäänestys, nyt on jo korkea aika kaikkien havahtua siihen että pian tämä on ohi :)

No ei, kun piti sanoa että on korkea aika hakea se oma ehdokas, painaa numero mieleen ja mennä äänestämään viimeistään 17.4.2011 !!!

 

Nyt sunrise avenueta kuuntelemaan ja rauhoittumaan jotta tulisi unikin vielä ennen puolta yötä..pakkaa yleisesti nää politiikka-asiat jäädä päähän pyörimään tällaisten tilaisuuksien tai esim kiivaan valtuuston kokouksien jälkeen ja unen tuloa saa houkutella..