Tänään oli kyllä antoisa reissu Turkkusse. Sinne mentiin raison ikean kautta veljen vaimon ja lapsieni kanssa. Sieltä tarttui matkaan paljon paljon tavaraa, mutta rahaa ei saanut ainakaan ruokaan menemään. Lapset söivät makaronilaatikkoa, joivat juoman ja toinen jätskin jälkkäriksi, me aikuiset joimme kahvit, söimme omenapiirakat ja yhden broileripatongin puoliksi eikä mennyt 10 euroakaan :O    Ikeasta sitte ajettii Turkuun työhaastatteluun..saapi nähä kui naisen käy. Toivottavatsi hyvin ja jos ei ni sitte avoimin mielin eteenpäin, mutta yötyötäni ei kroppa kyllä kaipaisi enää vuoden vaihteen jälkeen..

Osa-aikatyötä on tehtävä vaikka päätyöni kotiäitinä onkin, jos meinaan Ikeassa edelleenkin jatkaa käyntiä. Kahdesta lapsestani saan kotihoidon tukea 345 euroa ja lapsilisät yhteensä 210,50..siinä se. Ei sillä pitkälle pötkitä. Olisi sanoinkuvaamattoman hineoa että kotivanhemmuutta tuettaisiin ja arvostettaisiin rahallisesti yhteskunnan tuumin. Nyt en todellakaan väitä että perhepäivähoitajat olisivat ylipalkattuja, päinvastoin..itseasiassa kun olen jutellut heidän arjestaan, soisin heille huomattavan korotuksen palkkaansa, niin arvokasta ja raskasta työtä he tekevät. Mutta mutta, on se silti kumma, että sitä asiaa, että omassa kodissa lapsi kasvaisi, ei tueta, mutta kun viet saman katraan ulkopuoliselle hoitajalle nin rapsahtaa se "oikea tili" sille vieraalle hoitajalle..itsellä ei lapsimäärä ylitä vielä sitä pph:n hoitolapsimäärää, mutta tuttavapiirissäni on useampilapsisa perheitä. Mitäs jos he saisivat täyden "palkan" lapsiensa hoidosta? Miten se vaikuttaisi yhteiskuntaan jos omistakin lapsista saisi "palkan", en tiedä, tämä on vaan tätä omaa ihmettelyä mitä olen seurannut ja kuunnellut. Aiheuttaisko se sen että kaikki haluaisivat olla kotona ja hoitaa ne omat lapset(mikä ei tietysti LAPSIEN kannalta olisi huono juttu) ja siten loppuisi päivähoitajilta työt? aiheuttaisko tämä suurta työntekijävajetta kun vanhemmat jäisivät pois töistä(tosin tuskin missään työttömistäkään pulaa on..)?Lisäisikö tämän tyylinen ratkaisu lapsien hyvinvointia ja täten vähentäisi jonkun muun tahon työtä? vai ehkä päinvastoin..? Jos joku tietää niin mieleläni otan tiedon vastaan.Tuskin kukaan pitää omien lapsiensa hoitoa työnä, vaikka se on joissain tapauksissa jopa raskaampaa kuin jotkut muut ns oikeat työt. Onhan se ihan itse valittua mutta silti, en voi olla ihmettelemättä että jos otan hoitooni naapurin lapset joka aamu, ja annan omani heille, saamme palkan, mutta jos hoidan omat lapset heille tutussa ja turvallisessa paikassa, kotona, otetaan rahat pois..äh, menee nyt kyllä ihan selittlelyksi..

 

No, niin tai näin, itse olen ainakin ratkaisuni tehnyt ilman mitään lisärahoituksia enkä ainakaan vielä päivääkään katunut tätä ja tuskin kadunkaan.Minulla riittää motivaatio sumplia asioiden kanssa ja järjestää asiat niin, että lapseni saavat edelleen olla tuttujen ihmisten hoidossa jonkin aikaa ja toivoisin että kaikki muutkin HALUKKAAT voisivat näin tehdä.

Tutustukaa mitä meiltä vasemmistoliitto tästä on..

http://www.vasemmisto.fi/ajankohtaista/kannanotot/1152-perusturva-750-euroon.html