Meillä oli puolueemme kokouksessa asiantuntija kertomassa lastensuojeluasioista. Lähinnä siitä, miten ne toimivat täälläpäin ja miten heidän toimintansa liittyy tähän(perhekoti).

Oli hyvin antoisa tilaisuus ja sai kysyä paljon. Kaikki järki-ihmiset nyt varmastikin ovat samaa mieltä että lastensuojelun jos minkä pitäisi olla kunnossa. Sehän on satsaamista tulevaisuuteen jossa meidän lapsemme elävät ja me vanhenemme.

Se mikä nousi esiin(ei ihan sattumalta, minä nostin sen..) oli se että saisiko raskaana olevan naisen laittaa pakkohoitoon. Muiden mielipidettä en kuullut, eivät tainneet sitä haluta tuoda esille, mutta itse olen sitä mieltä että kyllä. On kumma että syntymättömällä lapsella ei ole mitään oikeuksia. Asiantuntijan mukaan "äidilä pitää olla mahdollisuus siihen että yrittää irti päihteistä.."(kaikillahan ON siihen mahdollisuus!) ja erään toisen paikalla olleen suusta tuli että "tämä ei ole mahdollista sillä vain mielenterveyshäiriöiset voidaan laittaa pakolla hoitoon."

Eikö sitten ole mielenvikaista jos tietentahtoen haluaa tehdä hallaa syntymättömälle lapselleen?

Tiedän että on henkilöitä jotka ottavat raskaana ollessaan pullon pari olutta joskus ja jouluna ja pitävät sitä normaalina. Vaikken sitä missään nimessä itse hyväksy, tämä ei koske nyt  juuri tällaisia tapauksia. Pakkohoitoon olisi saatava laittaa sellainen äiti joka päihteiden käytön seurauksena eli liikakäytöllä on vaarassa aiheuttaa kohdussa kasvavalle lapselle  jotain negatiivista.

Olisi sen pienokaisen parhaan ajattelua kun hänen ei tarvitsisi heti synymänsä jälkeen joutua vieroitukseen,vaan että äiti olisi sen käynyt läpi ENNEN syntymää koska on siihen syyllinen! Saatikka muita ongelmia mitä päihteiden runsas käyttö saattaa sikiölle aiheuttaa.

Eli siis kyllä, minä olisin valmis antamaan ääneni sille asialle että tällaiset tapaukset voitaisiin laittaa pakkohoitoon raitistumaan, edes sen lapsen odotuksen ajaksi, mikä on oikeastaan aika lyhyt aika ihmiselämässä, elämän ehtii pilata tai pelastaa sen jälkeen kun lapsi on maailmassa, sitten äidille voi antaa taas oman vallan kunhan se vauva on turvassa.