Tämä on puhuttanut nyt viime aikoina.

Uskon että nykyisellä systeemillä tapahtuu paljon laittomuuksia, petoksia, pahoinpitelyjä, raiskauksia ja muita mahdollisia haitta-asioita mitä seksibisnekseen nyt voidaan liittää. Onko ihme kun "työ" pitää tehdä salassa ilman verokortteja ja räikeällä maksupolitiikalla.

Mutta jos ja kun kerran kysyntä ja tarjonta kohtaavat niin eikö olisi kaikkien osapuolten kannalta edullista laillistaa kyseistä ammattia. Maahan muutama kunnon "työmaa" ja työntekijöille edut mitkä ovat muillakin työntekijöillä. Eli työajat, lomaoikeuus, verollinen palkka..

Täten ne, jotka oikeasti haluavat kyseistä ammattia harjoittaa, sen voisi tehdä suht turvallisesti, ja taas tämä pimeä puoli helpommin karsittua pois. Lisäksi tämän kyseisen alan harjoittajat saisivat sitä kautta eläketuoja ja maa verorahoja.

Itse hieman kyllä kyseenalaistan kyseisen ammatin mutta en minä kaikkia muitakaan ammatteja itse lähtisi tekemän, mutta tiedostan myös että monia ammatteja joista itse en niin välitä, tarvitaan. Jos aikuinen ihminen tekee päätöksen lähteä jollekin alalla, niin sallittakoon se hänelle kunhan on laillista.

Saattaa olla että joku, esimerkiksi vammainen ihminen, ei saa läheisyyttä muuten, ja saa sen tarvitsemansa maksetun henkilön sylistä, onko se keltään pois jos olosuhteet ovat hyvät ja työntekijä täysin tietoinen ammatistaan ja silti haluaa sitä tehdä?  Päinvastoin, toisella on työtä ja toinen saa hyvän mielen.

En huuda tällä sitä kovaan ääneen että laillistetaan seksin myynti ja tuetaan valtion rahoin bordelleja joka kaupunkiin, vaan kyseenalaistan sen että tuleeko paras mahdollinen yhteiskunta aina vaan kieltämällä kaikki.. Eikö vieläkin jätettäisi ihmiskunnalle ja yksittäisille ihmisille mahdollisuus tehdä omia päätöksiä..

 

*** jatkoa:

Tuli kommentti toista kautta että seksin myyminenhän ON laillista. Niin, lakihan sanoo "Suomessa laki ei kiellä prostituutiota, mutta paritus ja seksin ostaminen ihmiskaupan tai parituksen uhrilta on rangaistavaa."

On hyvin hankala ostajan tietää nykymarkkinoilla että kuka tekee sitä täysin omasta tahdosta ja kuka on ihmiskaupan uhri.. Tällaisilla "keskuksilla" asioivat voisivat olla asiasta varmoja eivätkä täten syyllistyisi rikoksiin.

Kovasti nurinkurinen laki, kuka viitsii laillisesti kaupata jos kukaan ei voi laillisetsi ostaakaan..