Saan vasta-aloittelevana poliitikkona paljon ohjeita kokeneemmilta poliitikoilta, sekä myös henkilöiltä jotka eivät ole politiikassa mukana mutta seuraavat hiukan sitä.. jaanpa teille nyt kaksi jotka mulle on jäänyt mieleen, viimeinen eritoten kun se tuli ihan juuri vasta.

Ensimmäinen varoitus oli että tee kaikkien muiden puolueiden kanssa yhteistyötä jos haluat mutta jätä perussuomalaiset omilleen. Tä? Tarvinneeko tätä edes selitellä kummemmin, neuvo jota en ole noudattanut, enkä noudata tällaista tästedeskään minkään puolueen suhteen. Yhteistyö yli puoluerajojen on tulevaisuudessa varmasti vieläkin suurempaa mitä nyt. Puolueet ajavat eri asioita mutta on myös asioita joita ei mikään puolueohjelma suoranaisesti aja ja siksi on tärkeää sellaisissa saada taakse sitä joukkovoimaa, vaikka yli puoluerajojen.

Toinen "hyvin vakavasti otettava ohje jos haluaa eduskuntaan" oli että "Älä ota kantaa kovin suuresti mihinkään, ei kiihkolla eikä niin että kukaan suuttuu,vaan ole silleen vähän molemmin puolin. "

Mitä hemmettiä. Monia hyviä neuvoja olen saanut ja niistä opikseni ottanut mutta tuo jää kyllä oman onnensa nojaan. Minä itse nimenomaan en arvosta sellaisia, en ihmisiä enkä varsinkaan poliitikkoja joilla ei ole mielipidettä. On yleensäkin rasittavaa keskustella ihmisen kanssa jolla ei ole mielipidettä mistään. Ja poliitkolla jos kenellä, on melkein virkavastuu kertoa mielipiteensä. Heidän mielipiteensä ja arvonsahan ovat heidän työkalujaan, ei niitä voi piilotella ja olla vaan kaikkien kaveri.

Eihän sitä nyt tarvitse kaikkia asioita perustella ja kaikkeen kantaa ottaa,eikä edes poliitikon kaikkia asioita tietää, mutta jos oikeasti on asioita joissa mielipide on itselleen hyvin selkeä ja itselleen tärkeä, miksi pitäisi piilottaa sitä mielipdiettä "vaan ettei joku suutu" ? Kyllä minä otan tämän riskin politiikassa ja ihan ihmissuhteissakin, jos tarve on. Ystävyyssuhteissa vältän kyllä toisen ihmisen mielen pahoittamista aika ääripäähänkin, mutta jos kysytään mielipide, niin sanon ja sillä selvä.

Politiikassa, niin valtakunnan kuin ihan ihmissuhdetasollakin, on ymmärrettävä että kaikki ihmiset eivät ole samaa mieltä kaikista asioista. Niistä saattaa tulla ja tulee sanomisia ja kunnon kiivaita kinastelujakin. Mielipide on kuin makuaisti. Et voi sanoa toiselle että "tästä sä tykkäät" tai "tätä mieltä sinä olet".. Ihminen kuitenkin on juuri sitä OMAA mieltään. Jos joku sanoo sulle että suklaa on pahaa, ja uskottelet muille että se todella on mielipiteesi, saatat silti joskus vahingossa syödessäsi rakastamaasi herkkua, suklaista kakkua, kehua että se on parasta mitä tiedät. Hups, siinä olisi tullut vale. Tätä sattuu politiikassa, ja myös muussa. Valitettavasti.