Netistä löytyi tänään uutinen jossa julkisuuden henkilö kertoi kokeneensa yksinäisyyttä tai erilaisuutta kavereiden kesken sillä hän oli tehny päätöksen olla käyttämättä päihteitä.

En epäile tätä yhtään. Ja tähän väliin tulikin mieleeni kertoa vähän omaa taustaakin tältä saralta..

Itse en käytä alkoholia ollenkaan, ja tämä on "pitänyt" jo yli kymmenen vuotta. Sinä aikana on saanut kyllä "selitellä" että miksei käytä. On kummallista että jos kysytään että otatko kahvia, ja toinen sanoo ettei ota, asia on sillä sipuli ja kysytään että entä teetä tai mehua. Mutta kun kysytään että otatko, tarjoten viiniä, olutta, siideriä, mitä vaan, kysytään että miksei? ja kun satun nainen olemaan, heti aletaan epäillä että jaha, pieniin päin..

Alkoholin käytön totaalilopetukseeni oli syynsä, sitä en halua jakaa, mutta koen että nämä syyt tähän totaalilopetukseen olivat kaikessa karmeudessaankin minun elämässäni tärkeitä. Nyt ei tarvitse koskaan hankkia kuskia mihinkään eikä perheeni tarvitse koskaan pelätä että humalatilan takia toheloisin yksinäni tai muuten homma lähtisi hanskoista, tai ne ah, niin ihanat päänsäryt ja "grilliruokapäivät"..yäk, ne ovat historiaa.

Lähipiirini ja tuttavani kyllä jo tietävät asian eikä minulle edes tuputeta mutta nuorempana tämä oli oikeasti ongelma MUILLE. En ihmettele ollenkaan että nuoret käyttävät alkoholia koska painostus on niin kova, On "epänormaalia" olla juomatta, sehän "kuuluu" suomalaiseen juhlakulttuuriin, edes se yksi, jonka jälkeen taas yksi..

Nuorempana kun kyläiltiin kavereilla, oli bileet tai jotain, niin tarjolla oli boolia ja jotain alkolholijuomia kyllä tarjottiin, mutta kyllä siinä vesilinjalla sai noissa bailuissa olla jos ei itsellä ollut mukana mitään. Ei sitä varmaan tarkoituksella jätetä syrjään tällaisen takia mutta sitä ei myöskään oteta huomioon. Olet outolintu. En ihmettele yhtään jos herkemmät ihmiset tuossa kohtaa lankeavat ja ottavat vaikka eivät välttämättä haluaisi, painostus tai painostuksen tunne vaan saattaa olla kiusallisen kova..

En ole koskaan alkoholin "normaalikäyttäjiä" moittinut tai väheksynyt, enkä sitä tule tekemäänkään. Ei ole minun asiani jos muut ottavat. Itse asiassa olen tyytyväinenkin että jotkin henkilöt sitä alkoholia ottavat koska jotkut eivät vaan pysty relaamaan ja oikeasti BILETTÄMÄÄN ilman sitä. Ja ovat oikeasti hauskoja pikku tuiterissa :) Ja koska itse pystyn heittäytymään täysillä tilanteeseen viihteelläkin ja tekemään ihan niitä perustyperyyksiä selvinpäinkin, en koe tarvitsevani sitä mihinkään.

Sen verran vaikutti omaan "syrjään jääntiin", että ns kotibileissä käynti vähentyi tällaisen takia, koska en jaksanut katsoa sitä "samaa" aina, että istuttiin sohvalla, ryypättiin ja käytiin tupakalla..itse kun osallistuin tuosta 1/3 osaan niin.. (ei, en seissyt tupakallakaan koko iltaa..) Itse löysin itseni usein urheilemasta tai kotoa silloisen poikaystävän(nyk mieheni) kanssa vaikka leffailtaa viettämässä, enkä siis koe että olisin jäänyt mistään paitsi.

Oikeasti aikuistuttua onneksi nämä niin sanotut kotibileetkin on muuttuneet illanvietoiksi ja niissä on päämääränä muu kuin humaltuminen, useimmiten se kyllä tulee illan mittaan kylkiäisenä =)

Tykkään varsinkin kesäisin tavata ystäviä ja viettää iltoja ja myös railakkaasti juhlia välillä, mutta itselläni niihin ei alkoholi kuulu. Mutta enää en ole kummajainen.

Toki joskus koen syvää myötähäpeää kun näen örveltäviä humalaisia, jotka luulevat olevansa jotain suurta..huh mitkä voimatkin se antaa ja se äly minkä siitä saa(ei ole mitään tilannetta mitä ei humalainen,varsinkaan nainen, osaisi selvittää..)

Mutta onneksi kuitenkin suurin osa alkoholia käyttävistä on sen herra, eikä toisinpäin, silloin siitä saa varmasti sen mitä hakee.