Taas luin päivän lehdistä muistutuksen että tähtisädetikut ovat kiellettyjä alle 18 vuotiaille.. Ei hemmetti soikoon, en voi vieläkään käsittää sitä asiaa.

14-vuotias saa alkaa tehdä itsenäisesti töitä halutessaan, kunhan se ei haittaa koulunkäyntiä, mutta ei saa käsitellä tähtisädetikkua.

15-vuotiaana saa aseluvan, oikeaan aseeseen. Mutta et saa pitää tähtisädetikkua tai pieniä papatteja kädessä.

15-vuotiaana saat ajaa mopoa, ja jopa "autoa" (mopoauto) liikenteen seassa, mutta ei, et saa käsitellä tähtisädetikkua.

16-vuotias saa ajaa jo kevytmoottoripyörää, käsitellä painavaa kaksipyöräistä kulkuneuvoa, mutta ei, ei ole valmis ottamaan tähtisädetikkua käteen.

Voit mennä jo erikoisluvalla naimisiin ja saatat olla jopa äiti tai isä mutta ei, ennenkuin täytät 18 vuotta,. ET SAA KÄSITELLÄ TAI OSTAA TÄHTISÄDETIKKUJA!!!!

Eikö oikeasti ole muita tärkeitä asioita mihin paneutua. Eikö maassamme ole jo muutenkin niin paljon lakeja joita ei voida edes oikeasti seurata, että tällaiset turhat olisi syytä jättää laatimatta. Ymmärrän että ilotulitteista saattaa tulla, ja on tullutkin, vakaviakin onnettomuuksia jne mutta onnettomuuksia saattuu muissakin tapauksissa, kuten autoillessa, tupakoidessa tai vaikka kävellessä, eikä niitä silti laissa kieleltä. Tupakointia tosin kyllä on jo rajoitettu..

Ja nyt kuitenkin puhun niistä pienistä ihanista sädetikuista joita kaikki ovat varmaan lapsena ihailleet ja heilutelleet pihamaalla ja kirjoitelleet kirjaimia "taivaalle". Kuinka moni yli 18-vuotias haluaa enää niitä heilutella..?

Olisikohan tässä aihetta tehdä uusi aloite eduskuntaan että hankitaan koulutus..kallis päivän kestävä koulutus ja teoriakoe, jotta saat oikeuden käsitellä tähtisädetikkua jo 10-vuotiaana. Uskoisin että useimmat osaisivat sanoa että "kyllä, käytän suojalaseja" "kyllä, pidän sitä vain kädessä, en suussa"..ja vaikka nämä kaikki osaisi teoriassa, ei ne välttämättä käytännössä toteudu..

Kyllähän suurin osa aikusistakin on käynyt autokoulun mutta kaupungilla liikkuessa näkee harvoja jotka osaa ajaa..