Huomenna taas vietetään itsenäisyyspäivää. Jotkut juhlistavat sitä kunnon perinne kekkerein herkuilla höystettynä, jotkut elävät vain kuin normi sunnuntaivapaata, joillain tapaan kuuluu kynttilöiden poltto ja osa käy sankarihaudoilla tai patsailla. On monenlaista tapaa kunnioittaa sitä, mitä meillä nyt on. Itsenäisyyttä.

Eilen uutisvuodossa oli mielenkiintoinen fakta, missä sanottiin että aikanaan Presidentti kekkosen sihteerillä on ollut enemmän valtaa kuin nykyään Presidentillä, eli Tarja Halosella. Saattaapi näin kyllä olla.

Mitä itsenäisyyden saavutus nykypäivänä meille merkitsee? hmm..tästä olisi paljonkin puhuttavaa ja mietittävää..

Presidentinlinnan juhlia tulee varmaan itsekin sivusilmällä seurattua, kaksi alle 3v touhutenavaa pitävät huolen ettei tarvitse rauhassa sitä tehdä :) Mietin eilen että voisiko itsenäisyyspäivän vastaanotto-juhlista tehdä maksullisen..sinne myytäisiin lippuja x-summaan jolloinka sinne pääsisi kuka tahansa jolla siihen olisi varaa ja ruoat ja juomatkin tulisi siinä sivussa maksettua. Sotaveteraanit annettaisiin tietysti mennä ilmaiseksi, he ovat kyllä paikkansa ja ruokansa jo lunastaneet..

Muuten meidän päiväämme kuuluu ensin minulla yöllä lehtien jakoa(enää sen jälkeen 2 yötä!!), sitten aamulla urheilua, päivällä leivomme lasten kanssa itsenäisyysleivoksia ja teemme jotain maittavaa  mitä sitten iltapäivällä kaikki yhdessä syömme. Kynttilöitä syttyy ja yritetään olla kinastelematta.

Tämä viimeine siitä sysytä että olemmehan itsenäisiä, asiat voisivat olla niin paljon huonomminkin että turha marista jokaisesta pienestä asiasta kuten lattialla lojuvista vaatteista, pesemättömistä pyykeistä, tavaroista hujan hajan. Huomenna vietämme aikaa keskenämme pitäen mielessä sen, että jos meillä on koti jota sekoittaa, vaatteita ja tavaroita joita levitellä, ja ruokaa ja raikasta vettä vatsaan laitettavana, meillä on asiat aika hyvin. Huonommin todellakin voisi olla. Tätä pitäisi välillä muutenkin muistuttaa.

Vaikka senkään taakse ei voi kyllä aina piilotuua, että huonomminkin voisi olla. Ei voi esim pettää kumppania vain itselle todistaakseen että teenhän tämän vain kerran, olisin voinut tehdä useammin. Tai että tapan vain yhden ihmisen, olisinhan voinut tappaa useamman. Kiusaan vain yhtä niin muut eivät joudu kärsimään.. Näissä tapauksissa yksin kerta ON liikaa.

Uskon että pointtini tuli selväksi.

Toivotan kaikille rauhallista ja talvista itsenäisyyspäivää!